Over Ronald Bosman

Ronald BosmanRonald Bosman

Ronald Bosman (1971) studeerde Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam (1996, cum laude). Daarna deed hij promotieonderzoek op het gebied van de Experimentele Economie; hij specialiseerde zich in de vraagstelling hoe emotionele factoren van invloed zijn op economische beslissingen zoals investeren, risicobereidheid en onderhandelen.
De combinatie economie en psychologie bleek in het vervolg van zijn loopbaan zeer bepalend.

Ronald werkte vervolgens bijna 10 jaar bij verschillende afdelingen van de Nederlandsche Bank (DNB).
In zijn laatste functie was hij senior econoom bij de divisie Financiële Stabiliteit; hij adviseerde de directie van DNB over macro-prudentieel beleid en systeemrisico’s.

Sinds 2011 werkt Ronald als onafhankelijk consultant en trainer, gericht op macro-financiële risico’s.
Hij richtte het non-conformistische Macro-Financial Alternatives op en specialiseerde zich als economische en psychologische out-of-the-box-denker.
Tevens is hij part-time verbonden aan de VU School of Finance & Risk Management bij de postdoctorale opleiding Risk Management for Financial Institutions.

Ronald heeft brede ervaring met het geven van colleges, lezingen en het leiden van discussies. Hij publiceerde in diverse tijdschriften, waaronder Pensioen Bestuur & Management, Journal of Economic Psychology en The Economic Journal.
Daarnaast is Ronald gecertificeerd vinoloog en schreef hij het boek Drank!
(Trademark, 2008) waarin wijn en andere dranken op toegankelijke wijze worden besproken.

Voor meer informatie over Ronald Bosman en MFA kunt u hier contact opnemen.